Lördag & söndag

Agility

RAS-SM 2023

Agility är för alla – och nu vill vi fira rasvariationen inom agilitysporten! Under denna helg ser vi fram emot en makalös bredd på startfältet – välkomna till Ras-SM i Kalmar under Hundfesten!

Löpande information hittar du i evenemanget på Facebook

Start- och resultatlistor

All information om start- och resultatlistor hittar du i agilityns tävlingsystem Agida. Klicka in på "Resultat" och leta upp "Ras-SM 2023" i listan.

Ras-SM individuellt

Under lördagen kickade vi igång Ras-SM med de individuella kvalloppen - ett hopplopp och ett agilitylopp! Det tävlades i fem storleksklasser, och det ekipaget med bäst sammanlagda resultat ur varje ras per storleksklass gick vidare till finalen på söndag. I finalen startade vi om från noll korade bästa ekipagen i varje storleksklass!

Ras-SM lag

På söndagen inledde vi agilitytävlingarna med Ras-SM lag! Lagen bestod av minst tre, max fyra ekipage med hundar av samma ras per lag, där de tre bästa resultaten räknades. Storlekarna följer svenska lagklasser: small, medium och large. Lagtävlingen avgjordes på två hoppbanor (inga kontaktfältshinder) på enkel öppenklassnivå. Lagen med bäst sammanlagt resultat stod som vinnare och de tre bästa raserna firades på lagpallen!

Lördag

Tävlingarna startar kl 9.00
Agilitybanan startordning: XS-S-M-L-XL
Hoppbanan startordning: M-L-XL-XS-S

Söndag

Tävlingarna startar kl 8.00
Båda banorna hoppklass för lag
Därefter startar den individuella finalen ca kl 14.15 - en storleksklass och en bana i taget från XS till XL

Balla banor

Vi plockar fram det bästa av det bästa - för på ett Rasmästerskap ska det finnas banor för alla! Balla banor som får de rutinerade förarna att dra lite extra på mungiporna - och snälla banor som de lite nyare i agilityfamiljen känner sig trygga med. Och vi har hittat precis rätt bankonstruktörer för uppgiften - Anna Käll och Viktoria Lundh! Svårighetsgrad kring enkel öppenklass/klass 2.