Lördag & söndag

Agility

RAS-SM 2023

Agility är för alla – och nu vill vi fira rasvariationen inom agilitysporten! Under denna helg hoppas vi på en makalös bredd på startfältet – välkomna till Ras-SM i Kalmar under Hundfesten!

Löpande information kommer du hitta i evenemanget på Facebook

Anmälan

Du anmäler dig via Agida - leta upp Ras-SM 2023 i listan. Alla hundar från 18 månader är välkomna! Tävlar du individuellt anmäler du dig till lördagens kvallopp. Vill du tävla lag anmäler du dig till söndagens laglopp. Du kan välja att tävla bara individuellt, bara lag eller båda. Håll koll på sista anmälningsdatum - 20 april!

Ras-SM individuellt

Under lördagen kickar vi igång Ras-SM med de individuella kvalloppen - ett hopplopp och ett agilitylopp! Det kommer tävlas i fem storleksklasser, och det ekipaget med bäst sammanlagda resultat ur varje ras per storleksklass går vidare till finalen på söndag. I finalen startar vi om från noll och kör så det ryker - bästa ekipaget vinner!

Ras-SM lag

Fixa ett lag till Ras-SM och tävla tillsammans på söndagen! Minst tre, max fyra ekipage med hundar av samma ras per lag, där de tre bästa resultaten räknas. Storlekarna följer svenska lagklasser: small, medium och large. En hund kan endast tävla i ett lag, men en förare kan köra två eller fler hundar i samma lag eller vara med i flera olika lag. Lagtävlingen kommer avgöras på två hoppbanor (inga kontaktfältshinder) på enkel öppenklassnivå. Laget med bäst sammanlagt resultat vinner och de tre bästa raserna firas på lagpallen! Du behöver inte tävla individuellt för att vara med på Ras-SM lagtävlingen. Letar du lagkompisar? Peppa gänget i rasklubben eller efterlys lagkompisar i Facebook-gruppen "Hundfesten Ras-SM 2023 LAG - hitta lagkompisar!".

Balla banor

Vi plockar fram det bästa av det bästa - för på ett Rasmästerskap ska det finnas banor för alla! Balla banor som får de rutinerade förarna att dra lite extra på mungiporna - och snälla banor som de lite nyare i agilityfamiljen känner sig trygga med. Och vi har hittat precis rätt bankonstruktörer för uppgiften - Anna Käll och Viktoria Lundh! Svårighetsgrad kring enkel öppenklass/klass 2.

Priser

Är det Ras-SM så är det! Vi vill fira pallen i de individuella kvalloppen, och vi kommer även fira den sammanlagda pallen i lagloppen. Och självklart ett extra allt till vinnarna och pallen i den stora individuella finalen!

Tävlingsplatsen

Vi kommer att vara på Kalmartravet i Kalmar under den stora Hundfesten 20-21 maj 2023.
Underlag: naturgräs
Hinderpark: Bing.Agility samt tunnlar och bags från Jenny Damm/Lotuseducation och HCV Group
Parkering: Gott om parkeringar i anslutning till travet
Boende: mer info om ställplatser och boende hittar du under fliken Bra att veta/Boende
Övrigt: gott om faciliteter, restaurang, sittplatser och toaletter.

Boka hinder! Tillfälle!

Alla agilityhinder som används under tävlingen kommer (som tidigare) säljas efter Ras-SM. Fraktfritt samt 10% rabatt! Bokningen är öppen, kika in på hinder-sidan för att se vad som finns kvar.

Multisportare

Vill du passa på att tävla i flera grenar under Hundfesten? Vi vill gärna underlätta för dig att kunna vara med i åtminstone två grenar, och få startnummerpusslet och tävlingsdagarna att flyta på så bra det bara går utan för mycket krockar. Därför har vi fixat ett formulär där du kan fylla i om du tävlar i fler grenar än en. På så vis har både du och vi koll!